ďťż

blat drewniany w kuchni





gibusia - 19-05-2006 20:54
Co możecie powiedzieć o blacie drewnianym w kuchni. Jakie drewno byłoby najlepsze: buk, dąb? Czy taki blat jest praktyczny - kwestia plam, wilgoci, odstawiania gorących garnków ? Jakie są wady i zalety?





malgosimi - 19-05-2006 21:14
ja mam dębowy olejowany z ikei i jest piękny. Nie jest trudny w utrzymaniu, ale gdybym nie miała obok blatu z płytek (ma już 18 lat i wygląda bardzo dobrze!) to bym popełniła seppuku chyba, ale to samo dotyczyłoby laminatu. Lubię odstawiać gorące bez zastanawiania się, że coś stopię.



kofi - 19-05-2006 23:37
A ja mam buk barwiony na czekoladę (takie nowe drewno :wink: ) i lakierowany i wcale nie jestem zachwycona, bo ten mój stolarz to kiepski w lakierowaniu i tam, gdzie nie jest dobrze polakierowane już się lekko odbarwia. Poza tym widać rysy, a przecież nikt nożem po nim nie jeździ. Chyba trzeba go przetrzeć i polakierować jeszcze raz, ale jak o tym myśle to skóra m cierpnie. Żałuję, że nie dałam egzotyku, ale nasz stolarz nie umie "robić w egzotykach" i mnie namówił na ten buk.



xvx - 20-05-2006 00:16
ja polecam blaty z IKEI sa szersze od innych i jak cos sie rozleje na blacie to nie scieka po froncie szafki :)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • orientmania.htw.pl