wyciąg kuchenny/pochłaniacz
dekadent - 22-06-2004 17:47
poszukuję zależności między kubaturą pomieszczenia (kuchni) a zalecaną wydajnością pochłaniacza...
innymi słowy: ile razy na godzinę powinno się być w stanie wymienić powietrze w kuchni, żeby można było powiedzieć że wyciąg spełnia swoją rolę?
i mała zagwozdka na koniec: dlaczego wydajność pochłaniacza jest często inna (mniejsza) niż wydajność wyciągu? czy to chodzi o straty na filtrze? czy może podawana wydajność wyciągu dotyczy sytuacji kiedy pracuje on bez filtra (i tym samym nie pełni roli pochłaniacza)?
pomożecie? :lol:
dekadent
ZAC - 22-06-2004 18:33
zaleca się 6-ciokrotną wartosc kubatury pomierzczenia na godzinę
WITEK P. - 22-06-2004 21:40
6 krotną to więcej niż w laboratorium?